Omsætningsrekord og forbedret indtjening sender Ferrosan Medical Devices Group styrket ud af 2021. Resultaterne er de bedste nogensinde, og medicoselskabet fortsætter med at investere i næste generation af hæmostatiske produkter for at være i front med udviklingen på operationsstuerne verden over.

Medicoselskabet Ferrosan Medical Devices Group A/S (FMD) fortsætter de positive takter gennem mere end 15 år og kan i dag præsentere sit bedste koncernregnskab nogensinde.

I koncernregnskabet for 2021 fremgår det, at FMD har øget omsætningen med 16 % til 720 mio. kroner og leveret et overskud efter skat på 103 mio. kroner mod 51 mio. kroner i 2020. Samtidig har FMD også ansat cirka 100 nye medarbejdere i 2021.

”Vi kan i dag præsentere de bedste resultater, vi nogensinde har opnået. Vi fortsætter med at tage markedsandele, og vi kommer ind på nye markeder med vores produkter. Samtidig er der en stigende efterspørgsel på effektive løsninger til at kontrollere blødninger under operationer, og vores løsninger er mere relevante end nogensinde før,” siger Rasmus Hother le Fevre, der startede som CEO den 1. marts 2021.

Medicoselskabet med base i Søborg tæt på København præsenterer som noget nyt i år årsregnskabet for koncernen Ferrosan Medical Devices Group A/S. FMD er en af verdens førende inden for såkaldte hæmostatiske produkter, der anvendes af læger og sygeplejersker til at begrænse blødninger under operationer. Virksomheden udvikler og producerer også elektromekanisk udstyr med fokus på biopsiapparater, der anvendes ifm. diagnosticering af brystkræft.

Store investeringer i fremtidens medicinske udstyr

“Vores strategi fokuserer på at fortsætte den geografiske ekspansion med vores mest avancerede produkter og udvikle nyt innovativt medicinsk udstyr, der kan hjælpe læger og sygeplejersker med at opnå de bedste resultater for patienter i hele verden,” siger Rasmus Hother le Fevre og fortsætter:

”Vi ser, at markedet for hæmostatiske produkter fortsætter med at vokse og udvikler sig hurtigt. Der er de seneste år kommet en række nye teknologier ind på operationsstuerne, og den udvikling kommer til at fortsætte. Det skal vi som virksomhed sikre, at vi er på forkant med. I den forbindelse ser vi også store muligheder i at øge brugen af vores produkt i flere typer af kirurgiske indgreb. Derfor øger vi vores investeringer i innovationen af næste generation af hæmostatiske produkter.”

I løbet af de sidste tre år har FMD investeret omkring 60 mio. kroner i udviklingen af nye produkter til at kontrollere blødninger i kirurgiske indgreb. Alene i 2021 øgede FMD deres investeringer i innovation til 30 mio. kroner og har allerede set gode fremskridt.

Bæredygtighed rykker frem på dagsordenen

FMD-koncernen fremlægger i dag ikke kun de finansielle resultater, men præsenterer også virksomhedens målsætninger og resultater inden for bæredygtighed. I 2021 har FMD gjort bæredygtighed til en integreret del af forretningsstrategien og sat mål for virksomhedens arbejde med miljø og klima, sociale forhold og god selskabsledelse.

”Vi har et ansvar som virksomhed for både at lave sikre og effektive produkter samt at bidrage til en bæredygtig fremtid. Derfor har vi et skærpet fokus på arbejdet med bæredygtighed med klare fælles mål, en række nye initiativer og forbedret rapportering,” slutter Rasmus Hother le Fevre.

I 2021 har FMD blandt andet kortlagt virksomhedens CO2-udledninger på tværs af hele værdikæden for at kunne arbejde målrettet med nedbringelse af virksomhedens klimaaftryk.

Om Ferrosan Medical Devices Group A/S

Ferrosan Medical Devices Group (FMD) blev grundlagt i 1920 og er i dag en førende international udvikler og producent af hæmostatiske produkter, som bruges af kirurger og sygeplejersker verden over til at kontrollere blødninger under operationer. Virksomheden udvikler og producerer også elektromekanisk medicinsk udstyr med fokus på biopsiapparater, der anvendes ifm. diagnosticering af brystkræft.

I 2021 solgte virksomheden cirka 13 millioner enheder. Dvs. at hvert tredje sekund anvendes et produkt fra FMD et sted i verden. I dag beskæftiger FMD cirka 350 medarbejdere i Danmark og Polen, og virksomhedens produkter sælges i mere end 100 lande. FMD har en global partnerskabsaftale med Ethicon, Inc. (en del af Johnson & Johnson), som står for salg og distribution af produkter.

For yderligere information, kontakt venligst: Morten Rytter Kure, +45 2562 7634 eller moku@ferrosanmd.com

News

Search

CLOSE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors